T+SAMEN Landweert

Social design   |   januari tot november 2014

In opdracht van Stichting T+HUIS ontwikkelde en faciliteerde ik een serie workshops voor 11 verschillende buurtorganisaties in de wijk Landweert in Venray. Door middel van design tools en creatieve opdrachten gingen de deelnemers met elkaar in gesprek en werkten ze gezamenlijk richting frisse ideeën en oplossingen.

Je denkt wellicht dat een wijk met zo veel actieve organisaties wel erg levendig en georganiseerd zal zijn, toch is dat moeilijker dan je denkt. Het wijkcentrum ’t Stekske is een locatie die erg gesloten lijkt en ademt weinig energie en levendigheid. Er zijn veel negatieve herinneringen uit het verleden die de communicatie en samenwerking in de weg staan.

T+SAMEN was een serie van acht workshops met als doel ’t Stekske het bruisende centrum van de wijk te maken. Tegelijkertijd zorgde de creatieve en actieve aanpak in de workshops er voor dat de organisaties en vrijwilligers konden oefenen met samenwerking en communicatie. Het proces bestond uit vier fases: (1) exploreren van de wijk en perspectieven op de wijk, (2) definiëren van de uitdagingen, (3) co-creëren van mogelijke oplossingsrichtingen en (4) werkbaar maken van een project plan.

Opdrachtgever: Stichting T+HUIS