Priemgetal Prijzencircus

Social design   |   december 2016

Een quizmuziekje galmde op zondag door de straten van Woensel West. Een heuse quizmaster met een enorm rad en een discobal-autootje trokken door de wijk om buren met elkaar te laten quizzen. Wat voor dier zou je willen zijn? Welke beroemdheid moet in de straat komen wonen? En wat eet je eigenlijk als ontbijt? Het zijn vragen uit het Priemgetal Prijzencircus van Tante Netty. Niet zomaar iedereen kwam in aanmerking: de quiz was bedoeld voor iedereen die op een priemgetal woonde in de wijk. Wie tijdens de quiz een overeenkomst vond met de buur, mocht aan het prijzenrad draaien. Sommige buren kenden elkaar al, maar vooral ontstonden verrassende nieuwe verbindingen. Buren Sanne en Corrie wonen samen 17 zonnebloemzaadjes als prijs. Corrie gaat ze zaaien, en Sanne mag ze komen plukken.

 

Priemgetal Prijzencircus was een project waarin de ‘unusual suspects’ in de wijk Woensel West aan het woord kwamen: bewoners die misschien niet zo snel geneigd zijn om mee te doen of langs te komen, maar door hun unieke huisnummer priemgetal nu ineens in de finale van het prijzencircus stonden!

Priemgetal Prijzencircus is een project van de sociaal ontwerpers van Tante Netty, in opdracht van Tante Netty en woningcorporatie TRUDO was ik als sociaal ontwerper en project manager betrokken bij dit project.

Opdrachtgever: woningcorporatie Trudo
Samenwerking met: team van Tante Netty, maker Yannick van Studio Yser en grafisch ontwerper Kimberley van Uden