Potje Buurtbal

Social design   |   september en oktober 2016

Het doet denken aan kinderspeelgoed, maar dan in het groot. Het kunstwerk ‘Potje Buurtbal’ van Tante Netty en Willem Claassen kreeg tijdens de Dutch Design Week 2016 een plek in Woensel West, en laat je de leukste plekken van die buurt ontdekken. Potje Buurtbal is gebaseerd op z’n spelletje waarbij je balletjes door een doolhof beweegt door het spelletje te kantelen. Je vindt ze vaak op de dop van bellenblaas. Vanaf oktober 2016 staat er ook zo’n labyrint in Woensel West, maar dan in het groot en met het stratenplan van de wijk erop. Door met meerdere mensen over de rand van de schijf te lopen, rol je de ballen naar plekken die verwijzen naar echte plaatsen in de wijk die een bezoekje moeite waard zijn. Welke plekken dat zijn, is bepaald door de bewoners van Woensel West zelf.

 

Potje Buurtbal is een project van de sociaal ontwerpers van Tante Netty, in opdracht van Tante Netty en woningcorporatie TRUDO was ik verantwoordelijk voor het project management van Potje Buurtbal. Het kunstwerk is van kunstenaar Willem Claassen.

In aanloop naar de opening van Potje Buurtbal organiseerden we ook nog een Mega Skippyballenrace om de startbouw van een nieuwe wijk te vieren en daagden we alle bewoners uit voor de Grote Bingoshow met prijzen uit de wijk.

Opdrachtgever: woningcorporatie Trudo
Samenwerking met: team van Tante Netty en kunstenaar Willem Claassen