Dutch Earth Week

Sustainability, Events & Exposities   |   april tot oktober 2017

Van 10 t/m 14 oktober was de eerste editie van Dutch Earth Week, een nieuw, jaarlijks initiatief van de provincie Limburg. Een week waarin we heel Limburg (en de rest van de wereld) uitdagen om duurzaam te denken én om duurzaam te doen. Om te laten zien wat er kan, wat er gebeurt, en om samen aan de slag te gaan. Het thema van dit jaar was no waste, met aandacht voor hergebruik en het tegengaan van verspilling.

Op 10/10, de nationale Dag van de Duurzaamheid, was de Aftrap van de eerste editie van de Dutch Earth Week. Met onder meer een krachtig verhaal van Jan Terlouw, een bijzondere Van-Woorden-Naar-Daden-bingoshow (waar geen prijzen maar Duurzame Daden te winnen waren!) en koplopers op het gebied van hergebruik.

 

Daarnaast gingen tijdens Dutch Earth Week de experts van de Food Waste Challenge op bezoek bij Limburgse organisaties om hen te ondersteunen in het tegengaan van voedselverspilling. We introduceerden de Limburgse doggybag ‘Lekker voor Thuis’ bij maar liefst zeventig restaurants in de hele provincie. We riepen zaterdag 14 oktober uit tot ‘Repair Day’ en schoenmakers en kleermakers sloten zich aan bij de actie. Kledingruilfeestjes werden georganiseerd, smoothies gemaakt van oud fruit en ontwerpers met bio-based en circulaire producten en materialen stonden in de spotlight.

Als lid van de meisjes van eindhoven werkt ik in opdracht van de Provincie Limburg aan het concept van Dutch Earth Week en de totale programmering van de editie in 2017. Doe jij mee tijdens DEW 2018?

Opdrachtgever: Provincie Limburg
Samenwerking met: meisjes van eindhoven, Mieke Fiers
Website: www.dutchearthweek.nl